Foloseste codul BUYLOCAL si ai 10% REDUCERE la checkout. TRANSPORT GRATUIT doar la plata cu cardul.

Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Operatorii asociati care prelucreaza datele pe care ni le furnizezi prin intermediul www.5thelement.ro (societatile organizate in baza legii romane ce formeaza grupul The 5th Element) depun toate  eforturile pentru a se asigura ca protejeaza si respecta confidentialitatea datelor tale cu caracter personal prin luarea masurilor necesare prevazute de legislatia in vigoare cu privire la protectia datelor cu caracter personal, inclusiv masurile prevazute de Regulamentul general privind protectia datelor 2016/679 („GDPR”) si Legea 190/2018 de punere in aplicare a acestuia precum si bunele practici in materie.

Aceasta sectiune are rolul de a te informa cu privire la categoriile de date cu caracter personal prelucrate si modul in care acestea sunt prelucrate de catre The 5th Element.

In temeiul legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, societatile/profesionistii cu care interactionezi pe platforma www.5thelement.ro in vederea relatiei contractuale la distanta (profesionist/consumator) au calitatea de operatori de date asociati, stabilind in comun scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal cu privire la tine- consumator, in calitate de persoane vizata.

In cazul in care relatia contractuala vizeaza un raport profesionisti/profesionist (The5thElement & alta societate) se vor aplica, in ceea ce priveste vizitarea site-ului, aceleasi conditii aplicabile consumatorilor- persoane vizate.

In ceea ce priveste executarea contractului la distanta intre profesionisti, se vor putea prelucra date personale cu privire la reprezentantul societatii cumparatoare, spre exemplu: daca comanda este plasata telefonic (vocea reprezentantului persoanei juridice, nume, prenume ale persoanei de contact), in showroom (date furnizate voluntar in formularul de comanda precum nume, adresa de e-mail, numar de telefon) sau daca reprezentantul persoanei juridice contacteaza The5thElement telefonic/prin e-mail.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform reglementarilor in vigoare, datele cu caracter personal sunt definite ca orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila.

The 5th Element poate prelucra urmatoarele categorii de date cu caracter pe care ni le furnizezi voluntar, in calitate de persoana vizata:

Pentru comanda on-line prin intermediul platformei www.the5thelement.ro:

  • Numele si prenumele (in vederea emiterii facturii);
  • Adresa de e-mail (in vederea confirmarii comenzii si pentru a se putea comunica cu cumparatorul);
  • Numar de telefon (in vederea contactarii clientului telefonic/SMS/Whats app);
  • Marime pantof (in vederea executarii comenzii, atunci cand aceasta vizeaza articole de incaltaminte);
  • Adresa de domiciliu (in vederea emiterii facturii);
  • Adresa furnizata in vederea livrarii bunurilor comandate (in cazul aceasta difera de adresa de domiciliu si este necesar sa fie oferita, in vederea livrarii comenzii);
  • Orice alte date personale furnizate pentru ca The 5th Element sa poata oferi produsul dorit de cumparator (ex. anumite preferinte privind culorile, materialele, texturile etc).

Operatorii asociati permit plasarea comenzilor on-line si prin intermediul platformelor de socializare: Facebook (pagina denumita The 5th Element- asociata cu site-ul www.the5thelement.ro- messenger), Instagram (pagina denumita the5elementstore – asociata cu site-ul www.the5thelement.ro - messages).

In aceste cazuri, se vor colecta datele prevazute pentru comanda plasata pe platforma www.the5thelement.ro.

Pentru inregistrarea unui cont:

  • Numele si prenumele;
  • Adresa de e-mail;
  • Numar de telefon;
  • Adresa;
  • Oras;
  • Tara;
  • Parola.

In ceea ce priveste conturile pentru persoane juridice, nu solicitam date cu caracter personal. Adresa de livrare si parola pusa la dispozitie de societatea cumparatoare vor fi prelucrate in aceleasi conditii avute in vedere pentru prelucrarea datelor personale apartinand persoanelor vizate-consumatori.

Pentru comanda telefonica:

  • Numele si prenumele (in vederea emiterii facturii);
  • Adresa de e-mail (in vederea confirmarii comenzii si pentru a se putea comunica cu cumparatorul);
  • Numar de telefon (in vederea contactarii clientului telefonic/SMS/Whats app);
  • Marime pantof (in vederea executarii comenzii, atunci cand aceasta vizeaza articole de incaltaminte);
  • Adresa de domiciliu (in vederea emiterii facturii);
  • Adresa furnizata in vederea livrarii bunurilor comandate (in cazul aceasta difera de adresa de domiciliu si este necesar sa fie oferita, in vederea livrarii comenzii);
  • Orice alte date personale furnizate pentru ca The 5th Element sa poata oferi produsul dorit de cumparator (ex. anumite preferinte privind culorile, materialele, texturile etc).

Pentru comanda in showroom:

  • Numele si prenumele (in vederea emiterii facturii);
  • Adresa de e-mail (in vederea confirmarii comenzii si pentru a se putea comunica cu cumparatorul);
  • Numar de telefon (in vederea contactarii clientului telefonic/SMS/Whats app);
  • Marime pantof (in vederea executarii comenzii, atunci cand aceasta vizeaza articole de incaltaminte);
  • Adresa de domiciliu (in vederea emiterii facturii);
  • Adresa furnizata in vederea livrarii bunurilor comandate (in cazul aceasta difera de adresa de domiciliu si este necesar sa fie oferita, in vederea livrarii comenzii);
  • Orice alte date personale furnizate pentru ca The 5th Element sa poata oferi produsul dorit de cumparator (ex. anumite preferinte privind culorile, materialele, texturile etc).

Nota: The 5th Element poate prelucra si alte categorii de date cu caracter personal, enumerarea de mai sus fiind exemplificativa, propunandu-si sa informeze persoana vizata cu privire la categoriile minim necesare pentru executarea contractului la distanta sau inregistrarea contului de membru. Se pot colecta si date cu caracter personal oferite in mod indirect de catre persoana vizata, cum ar fi, de exemplu, adresa IP.

The 5th Element administreaza prin operatorii asociati, pe langa platforma www.the5thelement.ro,  pagina de Facebook The 5th Element- asociata cu site-ul www.the5thelement.ro, pagina de Instagram  the5elementstore – asociata cu site-ul www.the5thelement.ro, pagina de Pinterest The 5th Element- asociata cu site-ul www.the5thelement.ro.

Prin intermediul canalelor social media mentionate, The 5th Element poate prelucra o serie de date precum (nume/nickname- denumirea profilului de user social media, date transmise prin functiile messenger/messages etc) precum si orice alte informatii facute publice in mod voluntar de persoanele vizate in cadrul acestor retele.

In prelucrarea acestor date, The 5th Element se limiteaza strict la asteptarile utilizatorilor acestor canale si nu utilizeaza datele astfel colectate in alte scopuri decat cele statistice/de mentinere a legaturii cu utilizatorii (vizualizari profil, like-uri, vizualizari story-uri/mesaje etc). Atunci cand utilizatorul isi manifesta dorinta de a apela la serviciile The 5th Element, se au in vedere regulile prelucrarii sus-expuse pentru comenzi on-line.

Datele cu caracter personal colectate vor putea fi utilizate de catre The 5th Element pentru indeplinirea urmatoarelor scopuri:  

  • plasarea comenzilor, in scopul executarii contractului la distanta;
  • confirmarea comenzilor, in scopul executarii contractului la distanta;
  • informarea prin e-mail, mesaje scrise (SMS, Whats App), apel telefonic, despre starea, parcursul comenzii in scopul executarii contractului la distanta;
  • facturare, in scopul indeplinirii obligatiilor legale ce le revin operatorilor asociati (factura emisa de oricare dintre operatorii asociati);
  • imbunatarirea activitatii de marketing, in interes legitim, in special in ceea ce priveste prelucrarea datelor prin intermediul canalelor social media (Facebook, Instagram, Pinterest);
  • realizarea de rapoarte statistice, in interes legitim;
  • comunicari de marketing pe baza de consimtamant liber, specific, informat, neechivoc si explicit;
  • administrarea contului pe Site pe baza de consimtamant liber, specific, informat, neechivoc;
  • transmiterea la cererea autoritatilor competente in vederea indeplinirii obligatiilor legale ce le revin operatorilor;
  • feedback-ul furnizat serviciilor The 5th Element in cadrul sectiunii „Contact”, in interes legitim.
  • solutionarea solicitarilor cu privire la produsele si serviciile The 5th Element prin intermediul sectiunii „Contact”;

In scopul realizarii marketingului direct, The 5th Element va solicita consimtamantul expres (de exemplu, ti se va solicita consimtamantul cu privire la abonarea la newsletter; se va considera ca ti-ai exprimat consimtamantul prin completarea formularului de abonare la newsletter sau prin bifarea campurilor specifice privind comunicarile de marketing/newsleeter de la The 5th Element disponibil in orice formular/camp de pe site).

In principal, temeiul juridic al prelucrarii datelor cu caracter personal de catre The 5th Element este executarea contractului (furnizarea produselor cumparate prin intermediul contractului la distanta si a obligatiilor ce ii revin vanzatorului ulterior vanzarii, in ceea ce priveste obligatia de garantie) precum si efectuarea demersurilor premergatoare in vederea incheierii unui contract in conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. b) din Regulamentul General privind Protectia Datelor-  „prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract”.

In subsidiar, temeiurile juridice ale prelucrarii datelor cu caracter personal de catre The 5th Element sunt reprezentate de:

▼ obligatia legala a operatorului, in conformitate cu art. 6 alin. 1 lit. c) din Regulamentul General privind Protectia Datelor - „prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului” – pastrarea datelor de pe facturi/documente justificative contabile conform legislatiei aplicabile in materie fiscala, punerea la dispozitii de informatii in cazul unor solicitari ale organelor abilitate etc.

▼ interesele legitime ale operatorului, in conformitate cu art. 6 alin 1 lit f) din Regulamentul General privind Protectia Datelor - „prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de operator sau de o terta parte”- imbunatatirea activitatii de marketing (posibilitatea de a comunica cu clientii pentru descrierea experientei pe care au avut-o in ceea ce priveste relatia cu The 5th Element, posibilitatea de a transmite mesaje specifice membrilor ce detin cont de utilizator), realizarea de rapoarte statistice (in vederea analizei utilizatorilor), feedback-ul si solicitarile din formularele de contact.

In scopul marketingului direct- newsletter si notificari ale site-ului www.5thelement.ro, The 5th Element va prelucra datele cu caracter personal in temeiul juridic al consimtamantului. Consimtamantul pe care l-ai oferit in mod liber, neechivoc si in cunostinta de cauza este valabil pana la retragerea acestuia. Retragerea consimtamantului nu va afecta actiunile de marketing direct efectuate pana la aceasta.

In ceea ce priveste detinatorii de cont, The 5th Element va prelucra datele cu caracter personal furnizate de membru pe baza de consimtamant si in baza asteptarilor cumparatorului, in calitate de persoana vizata, sa primeasca lunar un mesaj privind activitatea The 5th Element.

The 5th Element poate dezvalui datele cu caracter personal ale vizitatorilor site-ului angajatilor autorizati sau altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat pentru ca acestea sa le prelucreze in numele operatorilor asociati, numai in scopurile mentionate in prezentul document, tertul garantand ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, furnizor servicii website, furnizor servicii contabilitate.

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate:

  • pe perioada de timp necesara incheierii si executarii contractului dintre cumparator si The 5th Element, inclusiv in ceea ce priveste obligatiile operatorilor asociati ulterior vanzarii;
  • pe o perioada de cel mult un an de la ultima interactiune cu platforma;
  • pe o perioada de 3 ani de la ultima interactiune cu contul de utilizator;
  • pana la retragerea contimantului oferit in scopuri de marketing direct- newsletter;
  • dupa incheierea si executarea contractului, pe o perioada de 5 ani, in vederea indeplinirii obligatiilor impuse de legislatia aplicabila in domeniul fiscal.

The 5th Element ia masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul operatorilor asociati, prelucrate prin intermediul platformei www.the5thelement.ro.

 The 5th Element isi asigura clientii, membrii si vizitatorii platformei ca va respecta drepturile conferite de legislatia in vigoare la nivel national si european in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal, dintre care enumeram nelimitativ:

  • Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE;
  • Legea 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679;
  • Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Enumerarea nu este limitativa; aceasta lista se completeaza cu prevederile normative in vigoare aplicabile raporturilor juridice B2C (business-to-consumer/profesionist- consumator).

In calitate de persoana vizata, orice client, membru detinator al unui cont sau dupa caz, vizitator al site-ului, are posibilitatea exercitarii urmatoarelor drepturi:

  • dreptul de a cere the5thelement.ro sa confirme daca prelucreaza sau nu datele personale cu privire la solicitant, in mod gratuit (dreptul de acces);
  • dreptul de a cere the5thelement.ro sa rectifice, actualizeze, blocheze sau stearga, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor legislatiei aplicabile in materia protectiei datelor (dreptul de rectificare, dreptul de stergere, dreptul la restrictionarea prelucrarii);
  • dreptul de a cere the5thelement.ro sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale (dreptul la opozitie);
  • dreptul de a solicita de la the5thelement.ro sa transmita datele unui alt operator de date (dreptul la portabilitatea datelor) in cazurile prevazute de lege;
  • dreptul de a cere the5thelement.ro sa inceteze expedierea de mesaje de marketing direct- newsletter (dreptul la retragerea consimtamantului);
  • dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP);
  • dreptul de a exercita o cale de atac impotriva unei decizii a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP);
  • dreptul de a se adresa unei instante judecatoresti competente, daca va considera ca drepturile sale au fost incalcate.

Acest site utilizeaza cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul de pe platforma, pentru a oferi functii de retele sociale si pentru a analiza traficul. Pentru mai multe detalii, te invitam sa parcurgi Politica noastra de cookies ce completeaza prezenta Politica de Confidentialitate.

Daca este necesara o modificare a prezentei Politici de Confidentialitate, The 5th Element va publica respectivele modificari pentru a asigura o informare corecta si completa privind  prelucrarea datelor.

Ultima actualizare: 09.12.2019

2019 Copyright The 5th Element